CHRIS LIBERATOR (UK)
perjantai 15.12. 22:00 ROOM 1

CHRIS LIBERATOR (UK)

Osta liput FB Event

Acid technon uranuurtaja Chris Liberator saapuu jouluksi Suomeen! Arvostettu lontoolais-DJ esiintyy Helsingin Ääniwallissa 15. joulukuuta 2023. Pohjois-Lontoon underground bileistä, sekä Englannin laittomista reiveistä aina kansainväliseksi tähdeksi ponnahtanut DJ on tehnyt uraa elektronisen musiikin parissa jo vuodesta 1991. Chris tunnetaan yhtenä lontoolaisen techno- ja reiviscenen pioneereista, jonka tunnusmerkkeihin on läpi uran kuulunut underground-periaatteita noudattava anarkistinen tyyli.

Chris keräsi alun perin nimeä osana Liberator DJs -ryhmää, yhdessä kollegoidensa Julianin ja Aaronin kanssa. Lontoon alamaailman bile- ja reiviscenessä kasvanut kokoonpano päätyi kansainväliselle uralle reiviyhteyksiensä kautta. Kokoonpano esiintyi mm. Prahassa ja Hollannissa jo 90-luvun alkupuolella. Lopulta sen laajat yhteydet samankaltaisten techno-ryhmien ja tuottajien kanssa johtivat ryhmän oman legendaarisen levy-yhtiön Stay Up Forever perustamiseen, mikä tarkoitti käytännössä nykyään tunnetun London acid techno soundin syntyä. Tämän jälkeen toiminnan laajennettua Chris perusti yhdessä Aaron Liberatorin kanssa SUF Collectiven ja alkoi itse kiertämään laajemmin kansainvälisillä keikoilla ympäri maailmaa kaikkialla Brasiliasta Japaniin.

Chrisin juuret 80-luvulta punkin parista välittyvät edelleen vahvasti hänen musiikissaan ja tyylissään. Hän on edelleen muiden projektien lisäksi kahden punkbändin (Dogshite ja Hagar The Womb) jäsen. Chris on muutenkin tunnettu uskollisuudesta juurilleen. Hän on esim. vielä kansainvälisen läpimurtonsa jälkeenkin ollut aktiivinen esiintyjä niin Lontoon, kuin muun Euroopan underground- ja reivipiireissä. Uskollisena omalle filosofialleen ja taiteellensa Chris soittaa edelleen vain vinyylejä, kuten kolmisenkymmentä vuotta sitten uraa aloittaessaan.

Chris Liberator on tunnettu tanssilattiat “tuhoavasta” esiintymistyylistään, joka on valloittanut ympäri maailmaa yhtenä tanssimusiikin kestävimmistä ja eeppisimmistä spektaakkeleista. Joulukuussa Suomen acid technon ystäviä hemmotellaan, kun Lontoon happokuningas saapuu piiskaamaan Ääniwallia! Illassa mukana kotimaiset Rafi of Kallio, Raul Ivalo sekä Agnia.

AIKATAULU
22:00 OVET
22:00-23:30 RAFI OF KALLIO
23:30-01:00 RAUL IVALO
01:00-03:00 CHRIS LIBERATOR (UK)
03:00-04:00 AGNIA

LIPUT
Ennakkoon Ticketmasterista 26 € + lippukaupan kulut
Liput ovelta 28 €
_+ Security fee 3,50 €
_

Tapahtuma on K-18. Tutustu Ääniwallin turvallisuusohjeeseen ennen tapahtumaan saapumista: aaniwalli.fi/turvallisuus

Pälkäneentie 13 BVallilaHelsinki