Ääniwalli

torstai 12.11. 19.00 ROOM 1

Terry Riley & Gyan Riley (US)

Konsertti siirtyy Perjantaille 12.11.2021.

Ennakkoliput käyvät uudelle päivälle sellaisenaan, tai ne voi
halutessaan palauttaa Tikettiin 31.12.2020 mennessä:
https://www.tiketti.fi/info/palauttaminen

--

Legendaarinen säveltäjä, muusikko ja minimalismina tunnetun musiikillisen suuntauksen pioneeri Terry Riley esiintyy poikansa Gyan Rileyn kanssa Ääniwallissa keskiviikkona 8.4.2020.

Pianoa ja syntetisaattoria soittava Terry Riley ja kitaristi Gyan Riley esittävät konsertissa ensin mainitun sävellyksiä, jotka toimivat alustoina kaksikon herkkävireiselle improvisoinnille. Säveltäjälegendan monimuotoista ja tuotteliasta uraa peilaten illan aikana kuultava musiikki sisältää elementtejä mm. minimalismista, jazzista, ragtimesta sekä pohjoisintialaisesta taidemusiikista.

Terry Riley (s. 1935) tunnetaan yhtenä merkittävimmistä minimalistisen musiikin säveltäjistä ja kehittäjistä Steve Reichin, Philip Glassin ja La Monte Youngin rinnalla. 1960-luvulla Yhdysvalloissa syntyneen minimalistisen koulukunnan musiikissa painottui toisto ja syklisyys eteenpäin vievän melodisen ja harmonisen kehityksen sijaan. Rileyn tunnetuimpia töitä – sävellys In C (1964) ja albumi A Rainbow in Curved Air (1969) – pidetään minimalismin kiistattomina merkkiteoksina, jotka ovat vaikuttaneet laajasti myös elektronisen musiikin, rockin ja kokeellisen musiikin kehitykseen.

LIPUT
Ennakot Tiketistä 25€
Liput ovelta 27€
+ Security fee 3,50€

Soittoajat ilmoitetaan tapahtuman Facebook-eventissä.