Ääniwalli

lauantai 9.7. 20:00 ROOM 1+1

SOLITIFEST 2022

Pitkän linjan arvostettu indie-levy-yhtiö Soliti Records juhlii perinteistä Solitifestiään tänä kesänä lauantaina 9.7. Ääniwallissa! 11-vuotta täyttävän lafkan rosterista nousevat lauteille saman illan aikana Pintandwefall, Ghosts on TV, Cats of Transnistria, The New Tigers ja Ocelot. Mukana myös DJ Nick Triani.
 
Juuri seitsemännen "Seventh Baby" albuminsa julkaissut Pintandwefall kuuluu kuuluu suomi-indien kannatinkiviin. Sen jäsenet (Sanna Komi, Ninni Luhtasaari, Ringa Manner ja Iiti Yli-Harja) ovat ulottaneet taiteelliset lonkeronsa suomalaisen musiikkikentän päästä päähän yhtyeissä kuten Ruusut, Risto, Kynnet ja RULES. Puhumattakaan sooloista The Hearing, Ninni Forever Band ja KO:MI. Toisin sanoen kyseessä on poikkeuksellisen leso käänteinen superbändi, jonka suunnitelma on jatkaa spontaanien ideoiden toteuttamista hamaan ikuisuuteen asti.
 
Ghosts on TV on kaihoisan kolmen kitaran äänivallin, hauraan minimalismin ja hypnoottisen toiston kehdoista ammentava yhtye Helsingistä. GoTV:tä on kuvailtu mm. "Suomessa harvinaiseksi melankoliseksi post-rockiksi" (YleX Uuden musiikin vaihtoehto), "raikkaimmaksi tummasävyiseksi indieksi aikoihin" (Rumba) tai "jylhästi soivaksi herkkyydeksi" (Soundi). Bändi siirtyi Soliti Recordsin edustukseen julkaistuaan 2020 omakustanteena yllättäen täysin instrumentaalisen debyyttialbumin nimeltä "I Am Not Dead, I Am 55 Today". Teos herätti huomiota 30 minuutin avauskappaleella, joka sitoi ambientin ja junnaavan wall of soundin elementtejä pakahduttavaan kitaramusiikkiin. Levy sai neljä tähteä viidestä Infernolta, Desibeliltä ja Nordic Music Review valitsi teoksen koko vuoden 2020 parhaaksi pohjoismaiseksi levyksi. Ghosts on TV on ehtinyt koluamaan klubeja aina squateista Tavastialle sekä ulkomaille. Kuusikon tuorein julkaisu on keväällä 2022 ilmestynyt, kirjailija ja lavarunoilija Francis Northin kanssa toteutettu "ENTROPY" livealbumi.
 
Cats of Transnistria luo laajoja ja hypnoottisia äänimaisemia sähkökitaran, koskettimien, viulun, laulun ja luuppien varassa. Yhtyeen omintakeinen, hitaasti etenevä musiikkityyli on saanut vaikutteita post-rockin, dream popin, shoegazen ja nykyklassisen minimalismin kentiltä. Äänisuunnittelija ja kitaristi Tuomas Alatalo ja solisti-kosketinsoittaja Henna Hietamäki perustivat Cats Of Transnistria -yhtyeen vuonna 2014. Kansainvälistä arvostusta kerännyt yhtye on julkaissut kolme pitkäsoittoa: Divine (2016), Opium (2018) & Aligning (2019), joista kahdella jälkimmäisellä viulisti Sanna Komi on rikastuttanut yhteen sointia jousisovituksillaan. 
 
Vuonna 2006 perustettu The New Tigers on yhä kuumin turkulainen indie-bändi. Yhtye on valloittanut livenä yleisöä melodisella ja äänekkäällä pop-musiikillaan mm. Briteissä, Skandinaviassa ja Etelä-Euroopassa.
 
Ocelot alkoi Emilia Pennasen sooloprojektina ja kasvoi kolmihenkiseksi yhtyeeksi vuonna 2016. Sinä päivänä alkoi historian pisin kissojen yö. Musiikillisesti yhtyeen perustana on pianon, basson ja rumpujen luoma heleä ja groovaava pop-taika, joka kohtaa dynaamiseen ja persoonallisen Pennasen laulun. 
 
PINTANDWEFALL

GHOSTS ON TV
CATS OF TRANSNISTRIA
THE NEW TIGERS
OCELOT

LIPUT
Ennakot Tiketistä 12 €
Liput ovelta 14 €
+ Security fee 3,50 €

Soittoajat ilmoitetaan tapahtuman Facebook-eventissä.

Tutustu Ääniwallin turvallisuusohjeeseen ennen tapahtumaan saapumista: 
www.aaniwalli.fi/turvallisuus