Ääniwalli

perjantai 26.11. 19:00 ROOM 1+1

Back to Space – Takaisin avaruuteen: Esa Kotilainen – Tellus, E-Musikgruppe Lux Ohr

Back to Space – Takaisin avaruuteen -ilta Ääniwallissa perjantaina 26.11. puhaltaa pölyt pois korvista ja silmistä ja vie yleisön Maapallomme näkymistä avaruuden syvyyksiin. Nyt jos koskaan kannattaa nousta päivänvaloon ja avata korvat sfäärien musiikille. Illan aikana kuullaan kaksi tunnin mittaista konserttia. Illan avaa avaruusmusiikin ja elektronisten kosketinsoittimien pioneeri Esa Kotilainen Tellus-teoksellaan ja toisena soittaa E-Musikgruppe Lux Ohr, avaruuskadettien trio, joka on löytöretkeillyt pitkin musiikillista kosmosta vuodesta 2008 lähtien. Illan päättää esiintyjien kosminen yhteisfinaali.

ESA KOTILAINEN – TELLUKSELTA AVARUUDEN ÄÄRIIN
Takaisin avaruuteen -illan aloittaa suomalaisen kosmisen musiikin suunnannäyttäjä Esa Kotilainen. Hänen musiikillinen historiansa syntetisoijien ja muiden sähköisten soittimien parissa juontaa 1970-luvun alkupuolelle. Tuolloin hänestä tuli sekä Moog ja Arp -syntetisaattorien että Mellotronin, jousikoneiden ja Hammond-urkujen kysytty taituri ja hän on vieraillut useiden kymmenien artistien ja yhtyeiden levyillä, Hectorista Jukka Toloseen ja Virtanen-yhtyeestä Sarcofagukseen.
 
Kotilaisen tunnetuimpia yhtyeitä ovat olleet Tasavallan Presidentti ja Wigwam sekä Neum ja Karelia. Merkittäviä ovat olleet myös hänen yhteistyössä Nils-Aslak Valkeapään kanssa 1980- ja 1990-luvuilla tekemänsä albumit. Tuottajana, säveltäjänä ja muusikkona monessa mukana olleen Kotilaisen ensimmäinen soololevy Ajatuslapsi (1977) oli suomalaisen elektronisen kosmisen musiikin päänavaaja. Kaikkiaan Kotilainen on julkaissut 11 sooloalbumia, joista kahdeksan on ilmestynyt vuoden 2000 jälkeen; tuorein on vuonna 2021 ilmestynyt Unisali. Ääniwallin Takaisin avaruuteen -illassa Kotilainen esittää soolona Tellus-albumin (2019) musiikkia.
 
E-MUSIKGRUPPE LUX – KOSMISTA VALOA KORVILLE
E-Musikgruppe Lux Ohrin avaruusmatkailu on saanut vauhtia 1970- ja 1980-lukujen saksalaisesta kosmisesta musiikista ja krautrockista sekä avaruusrokista, ambientista ja progressiivisesta rockista. Turkulainen E-Musikgruppe Lux Ohr on perustamisestaan (2008) alkaen esiintynyt monenlaisissa tiloissa: konemusiikki-, ambient- ja rokkiklubeilla, festivaaleilla sekä taidemuseoissa, kirjastoissa ja elokuvaesityksissä. Yhtyeen kolme kosmista elektronauttia ovat Pertti Grönholm, syntetisoijat, sekvensserit ja samplerit; Kimi Kärki, sähkökitara, e-bow ja efektit; Ismo Virta, Memotron, sähkökitara ja efektit.
 

LIPUT
Ennakot Tiketistä 12 €
Liput ovelta 14 €
+ Security fee 3,50€

Soittoajat ilmoitetaan tapahtuman Facebook-eventissä.

Mikäli ravintolarajoitukset ovat voimassa, tapahtumaan osallistuminen edellyttää koronapassia.